För medlemmar - Vit Jul

För medlemmar

 

Hej!

…och TACK för ditt fantastiska engagemang under Vit ju 2017! Det är just tack vare eldsjälar som du själv som Vit jul fortsätter att växa, fler vuxna minskar sin alkoholkonsumtion och fler barn och unga får möjlighet att delta i mysiga och roliga Vit jul-aktiviteter.

Än en gång – tack för en fantastisk insats!

/Amanda Törnblom, kampanjsamordnare för Vit jul

Vad händer nu?

  • 31 januari 2018: sista dag att redovisa aktivitet, formulär hittar du HÄR.
  • 18 februari 2018: sista dag för dig som ideell att fylla i en utvärdering kring hur du upplevt och jobbat med Vit jul, i syfte att kunna förfina Vit jul-arbetet ytterligare till kampanjen 2018. Formulär hittar du HÄR.
  • Tacka alla som stöttat på olika vis! Medlemmar i lokalföreningen och andra som hjälpt till med aktiviteterna eller samlat ställningstaganden och samtalat med folk ”på byn” såväl som era följare på sociala medier. Spännande siffror att stoltsera med hittar du HÄR.

Jag vill göra julen till barnens högtid. Därför skippar jag alkoholen och inspirerar fler att göra detsamma.

Årets ställningstagande.

Ställningstagandet

2017 uppmuntrades även medlemmar i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund att skriva under ställningstagandet på startsidan på vitjul.se!

Ställningstagandet visar hur många vi är – totalt sett – som är med och kämpar för att barn ska få en tryggare och mysigare jul. Det finns en kraft i att hela nykterhetsrörelsen kliver fram och markerar att vi är många och att det här är en viktig fråga för oss. Vi är alla med och skapar fina julminnen – och det ska vi visa! Det är så vi på sikt förändrar normen och traditionerna kopplade till julfirandet. Antalet personer som skrivit upp sig presenterades i realtid på Vit juls hemsida under kampanjens gång.

Vit jul-aktiviteter

Inom ramen för Vit jul arrangerar ni medlemmar en massa aktiviteter runt om i landet så att den som inte vill eller kan vara hemma under jullovet har någonstans att ta vägen. Aktiviteterna blir trygga frizoner i en tid då skolan, förskolan och de flesta fritidsaktiviteter tagit paus.

Kontakta oss gärna!

Frågor om aktiviteter och bidrag: aktivitet@vitjul.se
Kampanjsamordnare Amanda Törnblom: info@vitjul.se

Tillsammans ser vi till att fler barn får en fin jul, så tack för att just DU engagerar dig!