För medlemmar - Vit Jul

För medlemmar

 

Välkommen till Vit jul 2018!

Tack för ditt engagemang! Eldsjälar som du bidrar till att Vit jul fortsätter växa, fler vuxna minskar sin alkoholkonsumtion och fler barn och unga får möjlighet att delta i mysiga och roliga Vit jul-aktiviteter.

Samtidigt tar IOGT-NTO-rörelsen små steg för att utveckla kampanjen så att vi når fler med vårt budskap. Mer information kommer successivt att finnas här, välkommen att titta in då och då!

 

Så här går det till:

Vit jul-kampanjen handlar om att:

  • Vi går ut och träffar människor, berättar om kampanjen och uppmanar vuxna att skriva under Vit jul-ställningstagandet. Den som gör det får en peppis-pin och information om hur man kan gå vidare i sitt engagemang.
  • Föreningar, distrikt eller nätverk ordnar Vit jul-aktiviteter för barn och unga under jullovet.
  • Vi sprider information om kampanjen, berättar om aktiviteter och hur många som tagit ställning för en vit jul i våra kanaler.

Ställningstagande 2018:

Julen är barnens högtid. Därför firar jag en vit jul och vill få fler att göra detsamma.

Ställningstagandet

Medlemmar i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund uppmanas att skriva under ställningstagandet på startsidan på vitjul.se även 2018.

Ställningstagandet visar hur många vi är – totalt sett – som är med och kämpar för att barn ska få en tryggare och mysigare jul. Det finns en kraft i att hela nykterhetsrörelsen kliver fram och markerar att vi är många och att det här är en viktig fråga för oss. Vi är alla med och skapar fina julminnen – och det ska vi visa! Det är så vi på sikt förändrar normen och traditionerna kopplade till julfirandet.

Vit jul-aktiviteter

Inom ramen för Vit jul arrangerar ni medlemmar en massa aktiviteter runt om i landet så att den som inte vill eller kan vara hemma under jullovet har någonstans att ta vägen. Aktiviteterna blir trygga frizoner i en tid då skolan, förskolan och de flesta fritidsaktiviteter tagit paus. Vill du också arrangera en Vit jul-aktivitet, här hittar du alla information om hur du går tillväga: http://vitjul.se/medlem/vad-ar-en-vit-jul-aktivitet

Är det så att ni behöver bidrag för att kunna arrangera aktiviteten så kan ni också söka aktivitetsbidrag, här läser du hur du gör det: http://vitjul.se/medlem/allt-om-aktivitetsbidraget/

Här hittar ni massor med tips på hur ni kan planera er aktivitet och hur ni kan tänka med marknadsföringen av aktiviteten för att få den riktigt lyckad: http://vitjul.se/medlem/planerings-och-marknadsforingstips/ 

Kontakta oss gärna!

info@vitjul.se

Ansvarig medlemskommunikation: Cecilia Abrahamsson, 070- 190 84 60

Tillsammans ser vi till att fler barn får en fin jul, så tack för att just DU engagerar dig!