Inspirera andra! - Vit Jul

Inspirera andra!

TACK för att du är med och kämpar för att göra julen till barnens högtid

– här får du en digital verktygslåda för att kunna inspirera fler att göra detsamma!

Sidan uppdateras med mer innehåll löpande ända fram till jul och alla som skrivit under för en vit jul kommer även få tips och uppdateringar per mejl. Tack för ditt engagemang, det är ovärderligt!

Sätt Peppis på din profilbild!

Lägg till vår trogna maskot Peppis som en badge (en digital pin) på din profilbild på Facebook eller Twitter och visa att du tar ställning för en vit jul! Du kan också med ett enkelt klick uppdatera din omslagsbild på Facebook till en som bär Vit juls budskap.

Skaffa en digital pin och en fin omslagsbild till Facebook!

Se vår kampanjfilm: ”Barn har full koll”

…och dela den med andra!

Under alla år vi jobbat med Vit jul-kampanjen dyker samma motargument upp igen och igen; att barn inte märker skillnad om vuxna dricker några glas vid julbordet – att man som vuxen har full koll ändå. Vi har bemött argumenten gång på gång men i år frågade vi barnen istället.

Dela filmen för att inspirera andra!

Dela filmen via Facebook    Dela filmen via mejl

Bär Vit juls budskap även utanför den digitala världen!

Bemöt argumenten!

Att skippa alkoholen är ett sätt att ge ALLA barn en härlig jul. Med dessa färdiga sociala medie-bilder kan du bemöta vanliga argument vi brukar stöta på om varför valet att fira en alkoholfri jul spelar roll.

 

Från dator

Högerklicka på bilden du och välj ”Spara bild som…” och välj var på datorn du ska spara bilden. Markera sedan textförslaget under bilden och kopiera texten genom att trycka Ctrl+V eller högerklicka och välj ”Kopiera” (om du inte vill skriva ett eget, förstås!). Logga in på ditt sociala medie-konto, lägg upp bilden och kopiera in texten. Publicera!

Från mobil

Kopiera textförslaget under bilden. Tryck på bilden du vill dela och håll kvar tills du får upp alternativmenyn, välj ”Dela” och välj sedan vilket sociala medie-konto du vill använda. Klistra in det kopierade textförslaget genom att trycka och hålla kvar där vill placera texten. Välj ”Klistra in”. Publicera!

”Vad gör det att jag tar en julöl eller två? Mina barn far inte illa av det!”

Det är ingen som hävdar att barn blir traumatiserade av att föräldrarna dricker en öl. Däremot har barn full koll och märker väldigt tidigt – mycket tidigare än vad vuxna tror – små, små förändringar i röstläge, blick eller kroppsspråk. Det är svårt att veta hur mycket oro sådana förändringar skapar hos ett enskilt barn. Men varför chansa?

Läs mer på vitjul.se!

(Läs också gärna ”Tinas” berättelse på Glasklar: https://www.glasklar.se/stories/tina/)

Ju fler vi är desto starkare är vår röst!

Genom att skriva under så markerar du att du skippar alkoholen och vill vara med och kämpa för att julen ska vara barnens högtid. Tillsammans gör vi julen till barnens högtid!

Har du ännu inte skrivit under?

Gör som 5650 andra, ta ställning för en vit jul!

Ta ställning för en vit jul här!

TACK!

Tack för att du skippar alkoholen och är med och kämpar för att göra julen till barnens högtid – du är en superhjälte!